איך בודקים שהדג טרי? מבחן 4 הנקודות:

1.העין מבריקה וקמורה


2.בשר הדג גמיש – לחיצה עליו לא משאירה "שקע"


3.זימים – בצבע אדום או בורדו "חי"


4.הריח – ריח ים מצביע על דג טרי

דג על הגריל

כאשר שמים לימון על הדג לפני שצולים על הגריל – בשר הדג מתייבש בצלייה ומקבל טעם מריר

מרק דגים

את נתחי הדג רצוי וניתן להוסיף עם הגשת הדג. בישול ארוך מייבש את בשר הדג

מרק דגים

ממולץ להשתמש בדגים עם בשר לבן למרקים

מרק דגים

באדרת הדג מומלץ להשתמש בעת בישול המרק. להקפיד לסנן את האידרה מהנוזל לאחר הבישול

הידעת?

דגי ים טורפים (לוקוס, לברק, פרידה) הם בעלי מרקם בשרי יותר מדגים צמחוניים.

 

הידעת?

השרימפסים המצויים בים התיכון מזן  קריסטל נחשבים לאחד הזנים המשובחים ביותר למאכל.

 

הידעת

חריצת פסים לרוחב הדג (3-4 לפי גודל הדג) תורמת לצלייה אחידה של הדג על הגריל או בתנור

 

דג על הגריל

על מנת להימנע מתלישת עור הדג בעת הצלייה, יש לחכות שעור הדג יתקשה על הגריל ורק אז ניתן להפוך אותו. ניסיון להזיז את הדג לפני כן יגרום לתלישת העור.

 

דג על הגריל

הדבר החשוב ביותר הוא חום אחיד לאורך כל הגריל על מנת להבטי צלייה אחידה של כל הדג.

 

הידעת?

אכילת הדג נא או כסביצ''''''''ה משמרת את מירב הערכים הבריאותיים שבו.

 

הידעת?

דג הבורי יכול לחיות במים מתוקים ומלוחים!

 

מה המיקוד שלך ?