פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית
מצרכים ל 4 מנות
עבור הדג: 800 גרם פילה סלמון לרכישה חתוך לנתחים של 200 גרם, 4 כפות שמן קנולה, מלח גס, פלפל גרוס
עבור האיטריות: חבילת איטריות שעועית (400 גרם), ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות, ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות, ¼ בצל חתוך לרצועות דקות, 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות, כף כוסברה קצוצה, כפית שמן שומשום
אופן ההכנה
מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון), הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
אופים במשך כ 5 דקות בתנור.
מאת צ'רלי פדידה - קטרינט צ׳רלי ארט