פילה סלמון בקראסט תבלינים
פילה סלמון בקראסט תבלינים על תבשיל עדשים עם זיתי קלמטה, שום, פטרוזיליה ועגבניות
מאת השף צ'רלי פדידה - קטרינט צ׳רלי ארט
אופן הכנת תבשיל העדשים:
מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום. לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את הלימון הכבוש, הפטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנת הדג
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צידו. מניחים על מגש אפייה.
מערבבים את פירורי הלחם קראנץ' עם שמן זית, צ'ילי חריף, מלח ופלפל.
מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות.
שימו לב שפירורי הלחם לא ישרפו ויגיעה לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו את נתח הסלמון הפריך.
מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום. לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את הלימון הכבוש, הפטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנת הדג
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צידו. מניחים על מגש אפייה.
מערבבים את פירורי הלחם קראנץ' עם שמן זית, צ'ילי חריף, מלח ופלפל.
מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות.
שימו לב שפירורי הלחם לא ישרפו ויגיעה לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו את נתח הסלמון הפריך.