פסטה שרימפ הכרמל של השף אמיל
מתכון ל-4 מנות
20 יחידות שרימפס נקי, עדיף לבקש משבתאי טייגר קריסטל או ג׳מבו, חצי כוס יין לבן, 50 גרם חמאה, 400 גרם פסטה מסוג ספגטיני, צרור בזיליקום, צרור עירית, 20 עגבניות שרי, 2 בצלים סגולים גדולים, צרור אורוגולה, לימון, חצי פלפל חריף, ראש שום, שמן זית, מלח פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות. מרתיחים סיר גדול עם לפחות 5 ליטר מים והרבה מלח.
חותכים הבצלים לחצי ומשמנים היטב את הצד השטוח ומכניסים לתנור ל45 דקות כשהוא מונח על הצד השטוח שלו. מקלפים את השום לשיניים משמנים היטב ועוטפים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות. חותכים את עגבניות השרי לחצי.
המתכון באדיבות השף אמיל