מתכונים

סביצה הכרמל

סביצה הכרמל באדיבות שבתאי דגים מצרכים- דגים משלושה סוגים תחוך לקוביות קטנות . טונה ,סלמון ודג ים לבן ,צרור כוסברה חתוכה גס ,בצל סגול חתוך דק, בצל ירוק חתוך קטן ,עגבניות שרי חתוכות ,פלפל חריף ירוק חתוך לחתיכות קטנות ,לימון ותפוז סחוטים ,שני סוגי פירות עונתיים חתוכים ,מלח אטלנטי מובחר,שמן זית מובחר,שמן שומשום,פלפל שחור גרוס,מעט צ'לי אדום חריף גרוס ,אופן הכנה בקערה עמוקה להניח את כל הירקות הפירות והדגים לתבל ולערבב טוב ולהגיש ממולץ להגיש עם יין לבן יבש או חצי יבש בתיאבון

ראה עוד

שווארמה ים של אלון פלד

מתכון שווארמה-ים באדיבות אלון פלד  .תערובת פירי פירי ביתית .להכנת פירי פירי כף ג'ינגר טחון ,כף הל טחון ,כף אבקת בצל,כף אבקת שום,כף אורגנו יבש,חצי כף מלח ,חצי כף קאיין טחון  לערבב היטב את תערובת התבלינים .לתבל את תערובת הדגים הקצוצה בתבלין הפירי פירי ומעט מלח  לטגן במחבת בצל חתוך בשמן זית  עד השחמה ,להוסיף את תערובת הדגים המתובלת ולהוסיף מלח לפי הטעם . מומלץ להגיש על טורטיה עם סלטים ורטבים אהובים   

ראה עוד

קלאמרי צרוב, שומר, אפרסקים, תרד תורכי וריקוטה

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל" חומרים ל-4 מנות- 12 יח' קלאמרי טרי נקי ומופרד (ראש וגוף)  לרכישה >> ¼ כוס שמן זית 1 צרור תרד תורכי מנוקה מגבעולים 5 שיני שום קונפי (או 3 שיני שום קצוצות) ½ צ'ילי אדום פרוס דק 1שומר חצוי ופרוס לאורך דק, מושרה במיץ מלימון אחד ומלח גס  4 חצאי אפרסקים בסירופ, חתוכים לרבעים 5 כפות ריקוטה 1 חופן עלי נענע מיץ מלימון אחד 2 אפרסקים פרוסים, צרובים אופן ההכנה- - מכינים את הקלאמרי לצלייה – חורצים בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את גופי הקלאמרי במרווחים של 1 ס"מ. כאילו חותכים לטבעות אבל מגיעים עד אמצע הדרך - מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים - במקביל מלהיטים מחבת גדולה. כשהפלנצ'ה לוהטת, משמנים בכף שמן זית ומניחים את גופי הקלאמרי, מפזרים ½ כפית מלח גס ומעט פלפל שחור. צורבים  2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.  כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלאמרי לפלאנצ'ה. במקביל – יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת החמה, מניחים את התרד, שום, צ'ילי, מלח גס ופלפל, (מקפיצים דקה) זהירות שהשום לא יישרף  מעבירים את הקלאמרי למחבת, סוחטים מעל מיץ לימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים מכבים את האש ומוסיפים למחבת שומר (ללא הנוזלים) ואפרסקים, מתקנים תיבול במידת  הצורך, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים ענני ריקוטה ונענע מעל ומגישים. הבנות בפייסבוק https://www.facebook.com/habanot.ky/

ראה עוד