מתכונים

פסטה שרימפ הכרמל של השף אמיל

מתכון ל-4 מנות: 20 יחידות שרימפס נקי, עדיף לבקש משבתאי טייגר קריסטל או ג׳מבו - לרכישה >> חצי כוס יין לבן 50 גרם חמאה 400 גרם פסטה מסוג ספגטיני צרור בזיליקום צרור עירית  20 עגבניות שרי 2 בצלים סגולים גדולים צרור אורוגולה לימון חצי פלפל חריף ראש שום שמן זית  מלח פלפל אופן ההכנה: מחממים תנור ל250 מעלות מרתיחים סיר גדול עם לפחות 5 ליטר מים והרבה מלח( המים צריכים להיות מלוחים כמו מלח ים)  ⁃ חותכים הבצלים לחצי ומשמנים היטב את הצד השטוח ומכניסים לתנור ל45 דקות כשהוא מונח על הצד השטוח שלו ⁃ מקלפים את השום לשיניים משמנים היטב ועוטפים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות ⁃ חותכים את עגבניות השרי לחצי  ⁃ קוצצים את האורוגולה הפלפל החריף והעירית דק דק ⁃ מכניסים את הפסטה למים בלי מכסה ומבשלים לפי הוראות היצרן בזמן שהפסטה במים מתחילים להכין את הרוטב והשרימפס , בפסטה יש חוק חשוב הרוטב מחכה לפסטה ולא...

ראה עוד

סרדינים כבושים

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל" מצרכים: 1/2 קילו סרדינים מפולטים - לרכישה >> 2 שיני שום פרוסות דק 1/2 צ׳ילי אדום פרוס דק חופן עלי אורגנו טריים 5-6 עלי שמיר 2 כפות מלח גס 400 מ״ל חומץ בן יין לבן 150 מ״ל שמן זית אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה פרט לסרדינים. מניחים את הדגים עם העור כלפי מעלה בכלי עם שוליים גבוהים. שופכים מעל את הנוזל כך שכל הדגים יהיו מכוסים מניחים ל 14 דקות, מסננים את נוזלי הכבישה. אפשר לשמור בצנצנת ולכסות את הסרדינים בשמן זית עד שבועיים במקרר הבנות בפייסבוק:  https://www.facebook.com/habanot.ky/

ראה עוד

דניס לאבאן מטבוח

מתכון טרי ובריא באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל" מצרכים: 1 ק״ג דניס נקי ומפולט, עם עור - לרכישה >> ליוגורט:600 גרם יוגורט (3 גביעים)3 שיני שום כתושות3/4 כף זעתר3/4 כף סומק1/4 כפית מלח1 כפית קורנפלור3 כפות שמן זית להגשה:שמן זיתחופן צנוברים קלויים אופן ההכנה:מערבבים את כל חומרי היוגורט.מניחים את הדניס בתבנית קטנה ויוצקים מעל את היוגורט כך שיכסה את הדג.אופים 10 דקות ב 200 מעלות, ועוד 5 דקות ב 220 מעלות בגריל עליון.מעבירים לצלחת הגשה עם כל הרוטב, מפזרים מעל צנוברים ושמן זית בנדיבות. הבנות בפייסבוק:  https://www.facebook.com/habanot.ky/

ראה עוד