מתכונים

קלאמרי צרוב, שומר, אפרסקים, תרד תורכי וריקוטה

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל" חומרים ל-4 מנות- 12 יח' קלאמרי טרי נקי ומופרד (ראש וגוף)  לרכישה >> ¼ כוס שמן זית 1 צרור תרד תורכי מנוקה מגבעולים 5 שיני שום קונפי (או 3 שיני שום קצוצות) ½ צ'ילי אדום פרוס דק 1שומר חצוי ופרוס לאורך דק, מושרה במיץ מלימון אחד ומלח גס  4 חצאי אפרסקים בסירופ, חתוכים לרבעים 5 כפות ריקוטה 1 חופן עלי נענע מיץ מלימון אחד 2 אפרסקים פרוסים, צרובים אופן ההכנה- - מכינים את הקלאמרי לצלייה – חורצים בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את גופי הקלאמרי במרווחים של 1 ס"מ. כאילו חותכים לטבעות אבל מגיעים עד אמצע הדרך - מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים - במקביל מלהיטים מחבת גדולה. כשהפלנצ'ה לוהטת, משמנים בכף שמן זית ומניחים את גופי הקלאמרי, מפזרים ½ כפית מלח גס ומעט פלפל שחור. צורבים  2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.  כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלאמרי לפלאנצ'ה. במקביל – יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת החמה, מניחים את התרד, שום, צ'ילי, מלח גס ופלפל, (מקפיצים דקה) זהירות שהשום לא יישרף  מעבירים את הקלאמרי למחבת, סוחטים מעל מיץ לימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים מכבים את האש ומוסיפים למחבת שומר (ללא הנוזלים) ואפרסקים, מתקנים תיבול במידת  הצורך, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים ענני ריקוטה ונענע מעל ומגישים. הבנות בפייסבוק https://www.facebook.com/habanot.ky/

ראה עוד

פסטה שרימפ הכרמל של השף אמיל

מתכון ל-4 מנות: 20 יחידות שרימפס נקי, עדיף לבקש משבתאי טייגר קריסטל או ג׳מבו - לרכישה >> חצי כוס יין לבן 50 גרם חמאה 400 גרם פסטה מסוג ספגטיני צרור בזיליקום צרור עירית  20 עגבניות שרי 2 בצלים סגולים גדולים צרור אורוגולה לימון חצי פלפל חריף ראש שום שמן זית  מלח פלפל אופן ההכנה: מחממים תנור ל250 מעלות מרתיחים סיר גדול עם לפחות 5 ליטר מים והרבה מלח( המים צריכים להיות מלוחים כמו מלח ים)  ⁃ חותכים הבצלים לחצי ומשמנים היטב את הצד השטוח ומכניסים לתנור ל45 דקות כשהוא מונח על הצד השטוח שלו ⁃ מקלפים את השום לשיניים משמנים היטב ועוטפים בנייר אלומיניום ואופים 40 דקות ⁃ חותכים את עגבניות השרי לחצי  ⁃ קוצצים את האורוגולה הפלפל החריף והעירית דק דק ⁃ מכניסים את הפסטה למים בלי מכסה ומבשלים לפי הוראות היצרן בזמן שהפסטה במים מתחילים להכין את הרוטב והשרימפס , בפסטה יש חוק חשוב הרוטב מחכה לפסטה ולא...

ראה עוד

סרדינים כבושים

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל" מצרכים: 1/2 קילו סרדינים מפולטים - לרכישה >> 2 שיני שום פרוסות דק 1/2 צ׳ילי אדום פרוס דק חופן עלי אורגנו טריים 5-6 עלי שמיר 2 כפות מלח גס 400 מ״ל חומץ בן יין לבן 150 מ״ל שמן זית אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה פרט לסרדינים. מניחים את הדגים עם העור כלפי מעלה בכלי עם שוליים גבוהים. שופכים מעל את הנוזל כך שכל הדגים יהיו מכוסים מניחים ל 14 דקות, מסננים את נוזלי הכבישה. אפשר לשמור בצנצנת ולכסות את הסרדינים בשמן זית עד שבועיים במקרר הבנות בפייסבוק:  https://www.facebook.com/habanot.ky/

ראה עוד