קלאמרי צרוב, שומר, אפרסקים, תרד תורכי וריקוטה

מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל"
חומרים ל-4 מנות-
12 יחקלאמרי טרי נקי ומופרד (ראש וגוף)  לרכישה >>
¼ כוס שמן זית
צרור תרד תורכי מנוקה מגבעולים
5 שיני שום קונפי (או 3 שיני שום קצוצות)
½ צ'ילי אדום פרוס דק
1שומר חצוי ופרוס לאורך דקמושרה במיץ מלימון אחד ומלח גס  4 חצאי אפרסקים בסירופחתוכים לרבעים
כפות ריקוטה
חופן עלי נענע
מיץ מלימון אחד
אפרסקים פרוסיםצרובים
אופן ההכנה-
- מכינים את הקלאמרי לצלייה – חורצים בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את גופי הקלאמרי
במרווחים של 1 ס"מכאילו חותכים לטבעות אבל מגיעים עד אמצע הדרך
- מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים
- במקביל מלהיטים מחבת גדולה.
כשהפלנצ'ה לוהטתמשמנים בכף שמן זית ומניחים את גופי הקלאמרימפזרים ½ כפית מלח גס ומעט פלפל שחורצורבים  2-3 דקות מכל צד עד להשחמה
כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלאמרי לפלאנצ'ה.
במקביל – יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת החמהמניחים את התרדשוםצ'ילימלח גס ופלפל, (מקפיצים דקהזהירות שהשום לא יישרף 
מעבירים את הקלאמרי למחבתסוחטים מעל מיץ לימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים
מכבים את האש ומוסיפים למחבת שומר (ללא הנוזלים) ואפרסקיםמתקנים תיבול במידת 
הצורךמערבבים ומעבירים לצלחת הגשהמוסיפים ענני ריקוטה ונענע מעל ומגישים.
הבנות בפייסבוק
https://www.facebook.com/habanot.ky/

למתכון הקודם