מתכוני דגים - המתכונים של דג ברשת

פילה סלמון בקראסט תבלינים

פילה סלמון בקראסט תבלינים על תבשיל עדשים עם זיתי קלמטה, שום, פטרוזיליה ועגבניות

מאת השף צ'רלי פדידה - קטרינט צ׳רלי ארט
אופן הכנת תבשיל העדשים:
מחממים מחבת עם 8 כפות שמן זית.
מוסיפים את הבצל ולאחר דקה את השום. לאחר מכן את העגבנייה ולאחר 2 דקות את העדשים. מתבלים את התערובת במלח, פלפל וכמון.
מוסיפים את הלימון הכבוש, הפטרוזיליה קצוצה וכף אחת של מיץ לימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

אופן הכנת הדג
מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית וצורבים את פילה הסלמון מכל צידו. מניחים על מגש אפייה.
מערבבים את פירורי הלחם קראנץ' עם שמן זית, צ'ילי חריף, מלח ופלפל.
מדביקים את התערובת על נתחי הסלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך אפייה של כ-5 דקות.
שימו לב שפירורי הלחם לא ישרפו ויגיעה לדרגה הנכונה של פריכות וגוון זהוב.
הניחו את תבשיל העדשים על גבי צלחת ומעליו את נתח הסלמון הפריך.

 

ראה עוד

פילה סלמון צרוב במרינדה אסיאתית

מצרכים ל 4 מנות

עבור הדג: 800 גרם פילה סלמון לרכישה חתוך לנתחים של 200 גרם, 4 כפות שמן קנולה, מלח גס, פלפל גרוס

עבור האיטריות: חבילת איטריות שעועית (400 גרם), ¼ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות, ¼ פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות, ¼ בצל חתוך לרצועות דקות, 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים אלכסונית לרצועות דקות, כף כוסברה קצוצה, כפית שמן שומשום

אופן ההכנה
מחממים מחבת טפלון עם שמן קנולה. מתבלים את הדג במלח ופלפל גרוס וצורבים את הדג כאשר העור כלפי מטה. כשהעור זהוב ופריך (בערך 3 דקות טיגון), הופכים את הדג ומטגנים 3 דקות נוספות.
מוציאים את נתחי הדג למגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
אופים במשך כ 5 דקות בתנור.

מאת צ'רלי פדידה - קטרינט צ׳רלי ארט


ראה עוד

ברבוניות בציפוי פריך של קשיו וצ׳לי מתכון

ברבוניות בציפוי פריך של קשיו וצ׳לי - מערבבים בקערה באמצעות מטרפה את הקמח, אבקת אפייה, ביצה ואת השום הגבישי עד להתאחדות. במידה והמסה מעט סמיכה יש להוסיף מים קרים עד לקבלת המרקם הנכון. חשוב מאוד להגיע למרקם של טחינה אך מעט סמיך יותר.
לאחר מכן שומרים במקרר עד לשימוש.
כותשים במכתש קשיו, צ׳ילי חריף עד למצב גרוס ומניחים בצד.
מסדרים מולנו את שלושת המרכיבים שהכנו מראש:
ברבוניות, קשיו גרוס ובלילה לציפוי.
מתבלים את הברבוניות במעט מלח וטובלים בבלילה - אוחזים בקצה הדג מוציאים מהבלילה ומעבירים אל הקשיו ומצפים משני הצדדים.
מטגנים עד לצבע זהוב ויפה ומניחים על גבי נייר סופג.

בתאבון!
באדיבות השף צ'רלי פדידה

 

 

ראה עוד

טונה אדומה צרובה מוגשת עם רוטב תמרים ולימון

טונה אדומה צרובה מוגשת עם רוטב תמרים ולימון באדיבות השף צ'רלי פדידה בהכנה מהירה וצלחות מרשים
.

ראה עוד

שקשוקת לוקוס, חצילים, עגבניות וזיתי טאסוס

שקשוקה בתוספת לוקוס, חצילים, עגבניות וזיתי טאסוס באדיבות השף צ'רלי פדידה לארוחה מהירה ומושלמת

 

 

ראה עוד

קונוס פירות ים

קונוס פירות ים של אלון פלד. מתכון מנצח של פירות ים בהכנה קלה ומהירה.

 

 

ראה עוד