מתכון טעים במיוחד באדיבות "הבנות - אוהבות אוכל"
חומרים ל-4 מנות:
- 12 יח' קלאמרי טרי נקי ומופרד (ראש וגוף) לרכישה >>
- ¼ כוס שמן זית
- 1 צרור תרד תורכי מנוקה מגבעולים
- 5 שיני שום קונפי (או 3 שיני שום קצוצות)
- ½ צ'ילי אדום פרוס דק
- 1שומר חצוי ופרוס לאורך דק, מושרה במיץ מלימון אחד ומלח גס
- 4 חצאי אפרסקים בסירופ, חתוכים לרבעים
- 5 כפות ריקוטה
- 1 חופן עלי נענע
- מיץ מלימון אחד
- 2 אפרסקים פרוסים, צרובים
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלאמרי לצלייה - חורצים בעזרת סכין חדה (לא משוננת) את גופי הקלאמרי במרווחים של 1 ס"מ. כאילו חותכים לטבעות אבל מגיעים עד אמצע הדרך
- מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים
- במקביל מלהיטים מחבת גדולה.
- כשהפלנצ'ה לוהטת, משמנים בכף שמן זית ומניחים את גופי הקלאמרי, מפזרים ½ כפית מלח גס ומעט פלפל שחור.
- צורבים 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה.
- כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלאמרי לפלאנצ'ה.
- במקביל –יוצקים 2 כפות שמן זית למחבת החמה, מניחים את התרד, שום, צ'ילי, מלח גס ופלפל, (מקפיצים דקה) זהירות שהשום לא יישרף
- מעבירים את הקלאמרי למחבת, סוחטים מעל מיץ לימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים.
- מכבים את האש ומוסיפים למחבת שומר (ללא הנוזלים) ואפרסקים, מתקנים תיבול במידת הצורך, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים ענני ריקוטה ונענע מעל ומגישים.
הבנות בפייסבוק: https://www.facebook.com/habanot.ky/